Entrada del blog

Arxius del blog

Entrada del web
(bibiloni.net)

Cercador de notes

Contacte privat

Contactar amb Gabriel Bibiloni

 


  RSS 2.0

 

Pàgines de llengua i sociolingüística elaborades per l'autor

 

Com s'ha d'escriure?

 

 

Web recomanat

 

Web recomanat

 

Web recomanat

Més veus contra el desbarat

(17/05/2006)

Com un discret però constant degotís van manifestant-se tots aquells que no es resignen amb els desbarats ortogràfics que han fet de la blogosfera catalana un campi-qui-pugui terminològic indigne d'un país que ha donat a la lingüística fabres, coromines, molls i alcovers (i molts d'altres). Aquí en teniu una altra mostra, d'aquestes que ajuden a cordar-se les calces.

[actualització, 30.05.06] La nota d'Amadeu Corbera, El BLOC als blogs em suggereix aquesta actualització, però en Benjamí se m'ha avançat a dir el que jo volia dir. Ara que a Mallorca tot el discurs polític va de bloc per amunt i bloc per avall, alguns bloguistes que s'aferren a l'error colossal del Termcat faran ballar les neurones dels pobres lectors en multitud de vegades que hauran de cavil·lar si un bloc és un weblog o el nou "subjecte polític" que aquests dies ens ha tret de l'ensopiment.Respostes: 5 comentarisGabriel:
Per què aquesta obsessió per la paraula bloc? He pensat abans que es tractava d'una analògia com bloc de notes. Però quan us he llegit m'adono que havia conclòs erradament.
Em perdonarà perquè visc a Canadà i no segueixo assíduament la controvèrsia lingüística encara que segueix les grans línies.
Personalment sempre he utilizada la paraula blog i el seus derivats.
Admeto que no escric gaire bé el català al meu blog perquè és que gairebé sóc un autodidatic amb tots els vicis i virtuts.

Moltes gràcies pel seus articles. Sempre aprenc novetats

Ho ha dit Xavier (18/05/2006)Aquesta presentació de MésVilaWeb és ben curiosa. Explica "Blocs" com a marca, i llavors mescla blog i bloc com a genèric, de vegades amb virguletes. Però sembla que el joc de paraules bloc -com l'Aplek Folc o la revista de jazz Jaç- no és de MésVilaWeb, com diu en Toni Ibàñez, sinó de Cibernautes, que és anterior.

Ho ha dit Jaume (18/05/2006)Vols dir que en treurem l'aigua clara?

Bloc = Quadern de paper
Blog = Quadern digital

Bloquejar?!!!
Blogejar

Bloquer?!
Bloguer o blogger

Blocosfera o Bloquesfera?!!
Blogosfera o CATOSFERA

ETc.

¿Calces o tanga?

Ho ha dit Toni Ibàñez (18/05/2006)Toni, ni calces ni tanga, ... escanya-pets.

Ho ha dit Marc (19/05/2006)Nois, serietat. Que les calces no sempre són les peces que embolcallen i donen oportuna custòdia a la part més íntima del cos femení. I, si algú no ho sap, que miri al diccionari què vol dir "cordar-se bé les calces". ;-)

Ho ha dit G. Bibiloni (19/05/2006)